.
OwnerDiaries The Owner Links


wishlist :)
azam 2014 n selamanya :).

puasa sunat isnin khamis.
hntar parents g mekah.
kahwin.
kereta sendiri.
dekan.
wanna be pro. chef


music :).


musik bagaikan irama dalam kehidupan


their words :).


matrikulasi ? or others

Ahad, 24 Mac 2013 | 1 Sweet Sour Comment

Assalamualaikum...

baru2 ni results spm n stpm dah keluar kan??? so kpada yang dapat results yang cemerlang sis ucapkan tahniah n kpada yang kurang memuaskan. so apa hala tuju adik2 nanti? mesti ada yang fikir nak pi universiti, matrikulasi, politeknik, kolej komuniti or form 6. tak kira la kat mana2 adik belajar, janji kita as islam, jalankan tanggungjawab kita untuk menuntut ilmu. dapat pahala taw :-) so menuntut ilmu ni kna la ikhlas juga ea. jangan belajar sebab nak kejar cita2 ja. ingat ea, kita ni menuntut ilmu kerana Allah taala :-)

sis sekarang ni menuntut di matrikulasi. seronok belajar kat sini. n sis sekarang tengah struggle for final exam.  lagi sebulan ja lagi. hwaiting ! hwaiting !. bagi adik2 yang rasa nak mai matrikulasi ni. di alu alukan . sebab student yang belajar kat matrikulasi ni mudah score sebenarnya. orang luar banyak cakaup " ahhh susah la matrik ni, better ambil diploma".

tapi tanggapan semua orang susah. matrik x susah la. cuma keyakinan, keinginan n semangat kita tu yang akn menjadikan semua senang,. so x perlu takut masuk matrik. sis sendiri budak matrik, alhmdulillah boleh juga score, Spm sis dulu just 3A. tapi bila masuk matik boleh score 3.5 above . look x susah kan????

kehidupan di matrik ni mmg la kurang bebas. n rule agak ketat. tapi dengan rule ni la menjadikan kita more disiplin kan? so perlu ka rasa rimas dengan rule. faktor kita berjaya sebab rule jugak tau :-) so adik2 just buat pilihan yang terbaik ok . hehe.. sis just supprt adik2.

nak bebas? masuk la U. kat u agak bebas la. but i think kita as student x perlu nak bebas sangat. kalau adik2 pndai suaikan diri. boleh la adapt dengan cara yang elok. macam kawan2 sis banyak yang berubah,. orang kata kejutan budaya . :-D kita as islam kna la tawu baik buruk. pergaulan bebas tu boleh ka dalm islam????haaa so fikir fikirkan la :-D

see u next post .. sir amrul dah nak masuk.

Older Post | Newer Post